Mina favoriter bland bingovarianter

Bingo har funnits med under många årtionden. Så länge jag kan minnas vet jag att det har funnits, och det i olika former. Vet ni läsare när bingo kom till? Har ni mer historia att berätta kring det, så skulle det vara intressant att läsa. Jag tycker att bingo är väldigt roligt. Dels kan jag vinna pengar på spelet, och dels träffar jag andra människor som också delar detta intresse. Finner ni också spelet givande?

Vad är bingo?

Ibland kan jag ta för givet att alla vet vad bingo är, men så är inte fallet. Bingo är ett ord som klingar bekant, men kanske är det inte alla som vet vad spelet går ut på. Bingo finns i flera olika varianter, dessa kan vara olika populära på olika platser. Alla varianter är inte välkända överallt, och jag tror att det kan finnas fler spel än vad jag är bekant med också. Vet ni något bingospel som inte är så välkänt, som ni kan berätta lite om?

Bingo går i sin enkelhet ut på att träffa rätt på olika nummer. Bingobrickor kan se olika ut, och även hur många nummer som skall prickas in. Men oavsett spelvariant ska ett, eller flera nummer, stämma överens med ens bricka. På traditionellt bingospel är det vanligt att en vågrätt rad ska stämma överens med dragna nummer.

Olika varianter av bingospel

Som ni säkert kan utläsa såhär långt, är det tydligt att jag tycker om denna spelform väldigt mycket. Sedan tidigare vet jag att jag har några av er läsare med mig i just detta intresse, vilket är roligt! Jag tänkte att vi kunde samla ihop tillsammans, alla de olika bingospel som kan finnas. Jag börjar med en liten summering av de spel som jag känner till. Vill ni hjälpa mig med detta, lämna gärna en kommentar så fyller jag sedan på. Kanske får vi ihop ett litet bingolexikon?

Bingolotto

Bingolotto finns det ett program på TV som heter, som har funnits med under många år. Med detta program har spelet gjort sig känt, även om det finns andra former än just denna. Dessa spel går ut på att få en vågrätt rad, med ett antal olika chanser. På flertalet bingolotter idag sker fyra olika separata dragningar. På varje spel finns alla nummer samlade, från 1 till 75. Ett antal nummer dras sedan i TV-rutan, antalet kan variera. När en vågrätt rad har uppnåtts har spelaren vunnit ett varierat pris och vinnaren har även chans att ringa in till programmet för ytterligare vinstchans.

Bingohall

Det finns några bingohallar kvar i landet där det kan spelas traditionell bingo, alternativt bingo på spelmaskiner. Vid bingobrickor går dragningen oftast till som på bingolotto, där en vågrätt rad ska prickas in. Liknande dragning görs på spelmaskinen, men då digitalt. Vid dragningar kan det även finnas chans till fler vinster, detta genom flera vågräta rader. Vid mindre spelomgångar finns det också spelvarianter där.

Internetbingo

Med tekniken har nu internetbingo blivit väldigt populärt. Denna form spelar jag mest. Internetbingo ger även chans till chatt med andra spelare. Bingo på internet finns i många olika former och det kan vi nog tacka den fantastiska tekniken för. Av ovanstående är internetbingo en favorit för mig, då det är lättillgängligt och med snabbt tempo. Vilken bingoform föredrar ni? Har ni något mer att tillägga till ovanstående nämnda?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *