Idag har jag varit på bilbingo

Idag fick jag chansen att ta med en nära vän på bilbingo för första gången. Jag har varit på detta flera gånger förut, men för henne var det första gången. Har ni varit på bilbingo någon gång? Jag kan inte förstå varför jag inte åker oftare på detta, det är väldigt roligt och jag har lika trevligt varje gång.

Vad är bilbingo?

För den som inte har varit på detta förut kan det vara svårt att veta exakt hur det går till. Jag minns när jag åkte på det första gången, nyfikenheten och om det var så som jag hade föreställt mig. Det gick till så som jag trodde men det var roligare än vad jag hade kunnat föreställa mig.

Bilbingo är något som ställs upp på stora öppna fält eller en större parkering. Vanligtvis så får det plats med upp mot ett hundratal bilar, ju fler människor och bilar desto roligare brukar det vara. När alla har ställt upp sina fordon så är det dags att ladda upp inför spelet. Bingobrickor kan antingen behöva hämtas ut eller så kommer ansvariga runt och säljer dem. Ur högtalare så ropas sedan numren ut, som man kryssar av på brickan.

Spelet bingo

På bingo så kan det finnas olika varianter av hur det spelas. Vilka olika bingovarianter känner ni till? Vanligtvis så brukar jag spela klassisk bingo där man skall få en vågrät rad. På bilbingo kan spelet också skilja sig beroende på var du spelar någonstans. Vid bilbingo så är det tutningar från bilratten som ljuder när man har fått bingo! Det är inte möjligt att ropa bingo då det spelas på stora ytor, men med en tutning så hör arrangörerna vem det är som har fått bingo.

På bingo i denna form så är det vanligt att det är ganska högt tempo på spelet. Många kommer år efter år och är vana vid detta. Första gångerna så gäller det att vara fokuserad för att hela tiden hänga med i numren som ropas ut i högtalarna, annars är det lätt att missa något.

Härlig stämning

Varför så många återkommer tror jag beror till stor del på den stämning som råder under denna form. Alla de gånger jag har varit har stämningen varit på topp, alla är där av egen önskan och som sagt så har många varit med under många år. Det blir en gemenskap och en plats för människor att samlas. Mellan bingospelen spelas trevlig musik och folket minglar med varandra.

Dela gärna med er av era upplevelser av bilbingo, det vore roligt att höra hur detta ser ut runt om i landet. Kanske det skiljer sig mellan olika orter hur det går till?

Min vän som var med blev lika såld på detta hon. Hon har tidigare bara spelat vanliga bingo online, så denna form var ny för henne. För de som tycker om variation så kan jag verkligen rekommendera att prova det. Kanske finner du nya bekantskaper på fältet som delar samma intresse som du?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *